12 Ocak 2011 Çarşamba

"UCUBE!"





















Ben öfkemden yazamadım bir türlü.
yazıp yazıp sildim.
en iyisi yazılanları paylaşıyım.

Özdemir İnce demiş ki:
İktidar ileri gelenleri ve goygoycuları ve belki yeni Kars Belediye Başkanı bilmiyordurlar ama söz konusu heykeli yapan Mehmet Aksoy sadece Türkiye’de değil bütün dünyada günümüzünen büyük heykeltıraşlarından biridir. Heykeli tıraş edene değil, heykeli yontarak yapan kimseyeheykeltıraş denir. Ismarlayan ve yaptıran Kars Belediyesi olsa bile, heykeltıraşın emeğininkarşılığını para olarak Mehmet Aksoy’a ödenmiş olsa bile, heykelin ebedi telif hakları MehmetAksoy’a aittir. Park yapmak bahanesiyle olsa bile o heykeli kimse yıkamaz. Birisi gelip tamamlayıncaya kadar bu haliyle yarım kalır.
AKP’li Belediye Başkanı’nın yıkıcı tavrı AKP için yüz karasıdır. Aralarında heykel sanatındananlayan kimse yok mu? Başbakan heykeli bir “ucube” sansa bile bütün suç Kars’ın AKP’liBelediye Başkanı’na ait.
Mehmet Aksoy, “Heykeli yıktırırlarsa Taliban’a dönerler!” demiş. Yıkmayı düşünmek bile insanıTaliban yapar! Ve dünya başına yıkılır. Denemesi bedava!

Tufan Türenç demiş ki:

Tayyip Bey bir heykeli aforoz eden Hocası Erbakan’dan 36 yıl sonra Kars’taki “İnsanlık Anıtı”heykelini “ucube” diye tanımladı ve derhal yıkılmasını emretti.
Yazık! 1974’ten 2011’e heykeller babında değişen bir şey yok.

Yılmaz Özdil demiş ki:

Sanattan manattan anlamaz bunlar.
Kafalarını taktıkları yer başkadır.

9 yorum:

  1. Merhaba , önemli bir konuya dikkat çekmişsiniz sizinle aynı hisleri paylaşıyorum muhtemelen.Çünkü ben de yazıp yazıp silerdim herhalde ama köşe yazarları derdimizi çok güzel anlatmışlar...Bir ressam olarak haksızlığa hep, ama sanata sanatçıya haksızlığa daha fazla karşıyım.Emeklere saygı gösterilmesini ve herşeyin yoluna girmesini diliyorum.Size de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. baykuş gözüyle yorumun için çok teşekkür ederim.
    herşeyin yoluna girmesi artık biraz zor görünüyor malesef. göz göre göre yıkılan kaçıncı heykel, kaçıncı beyin, kaçıncı ayıp, kaçıncı saygısızlık... ben saymadım... :( çok umutsuzum.

    YanıtlaSil
  3. Bir yanda "açılım, özgürlük şu bu" diyorlar, öbür yanda Üniversitelere baskı yapıp anıtları yıktırıyorlar, ben anlayamıyorum nasıl bireysel özgürlük bu. Rayına oturur her şey elbet diye umut ediyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. cık:( hiççç ümit yok:((

    YanıtlaSil
  5. iyice yasanmaz bir hal aliyor bu ulke..iyice..
    yasaklar sacmaliklar..yarindan endiseliyim..

    YanıtlaSil
  6. Selam:) konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum mümkünse eğer. Kullandığınız illustrasyon programının adı nedir acaba? Hepsi harika görünüyor elinize sağlık bayıldım:))

    YanıtlaSil
  7. Roselyn, mercan, kelemek kızlar fena fena çok fena:( kalbim sıkışıyor her gün yeni yeni sürprizlerle karşılaşınca.
    ve biliyoruz ki bu daha başlangıç!

    adsız: illustrator kullanıyorum çizerken. bzen de boyamalar da photoshop :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. $iddetle destekliyorum payla$ımınızııııııı!!!

    YanıtlaSil
  9. destek için teşekkürler my neverland

    YanıtlaSil